בניית ממ"ד לבית פרטי
אנו חיים במדינה בעלת מצב בטחוני לא פשוט. הצורך בממ"ד בקרבת הבית, הוא איננו מותרות אלא צורך בסיסי והכרחי בהגנה מפני מתקפת טילים.
בעבר, לא כל הבתים והבניינים נבנו עם ממ"ד. הפתרון במקרים רבות להגנת האזרחים היה מקלט ציבורי, שנבנה בכל אזור, ובתים רבים נותרו ללא הגנה זמינה. תכנון שגוי זה השתנה בשנים האחרונות, כאשר כל בית חדש שנבנה מחויב בהקמת ממ"ד בתוכו. עם זאת, בתים רבים ברחבי המדינה נותרו ללא המתקן החשוב והכה הכרחי לשמירה על ביטחונם.
להצעת מחיר לבניית ממ"ד
כולל תכנון אדריכלי וכולל אישור מהנדס קונסטרוקטור
חייגו כעת לטלפון:
054-813-5854
למה צריך ממ"ד?
כל תושב ישראלי מכל רחבי המדינה מכיר היטב את תחושת הלחץ והסכנה בזמן אזעקה. המקלט הוא גוף הכרחי במבנה הבית, בהתחשב בעובדה שבעת אזעקה נותרות לנו שניות ספורות עד נפילת הטיל, שניות שבמהלכן עלינו למהר לעבר המכסה הקרוב.
בבתים בהם לא הוקם מקלט תחושות הפחד וחוסר המוגנות גוברות מאוד בשניות אלו. בעיקר בערים בהם התושבים מותקפים אווירית לעיתים קרובות או נתונים למטר שוטף של טילים, חשוב מאוד להקים בכל מבנה את החדר המוגן, שיכול להציל את חייהם של הנפשות הקרובות בעת מצב חירום. בנוסף, בעלי בתים חסרי ממ"ד המעוניינים לבצע עבודות בנייה ולהרחיב את ביתם משמעותית, מחויבים בבניית ממ"ד בביתם, כחלק מההרחבה.
בניית ממ"ד בבית פרטי
עבור בעלי בתים פרטיים, ישנם אפשרויות רבות להתקנת הממ"ד בבית ומסביב לו, הסכמת השכנים נדרשת רק כאשר נעשה שינויי בנייתי במבנה הבית (הרחבה, שבירות קירות), וכמו כן, הצורך בהיתרי בנייה קשור רק במקרים האלו.
בבתים פרטיים, הממ"ד יכול להיות תוספת שמרחיבה את הבית ויוצרת חדר נוסף, יכול להיבנות פנימית תוך שינוי הרכב החדרים בבית, או לחלופין, להבנות מחוץ לבית, בשטח הסובב אותו, ובכך למנוע שינויים במבנה והפרעה למחייה והסדר בבית בזמן השיפוצים. ניתן לבנות חדר חירום חיצוני בהתאמה אישית, או לחלופין, לרכוש ממ"ד מוכן (מיגונית), אפשרות זולה יותר אך נוחה פחות, כיוון שברוב המקרים לא מתקיים בה חיבור לתשתיות.
במקרים בהם הלקוחות מעוניינים להוזיל את תהליך בניית הממ"ד ולהפוך אותו לפשוט ומהיר יותר, ניתן להסב את אחד מחדרי הבית לממ"ד- במקום לבנות קירות מיציקות בטון מזוין, מצפים את קירות החדר הנבחר בקורות פלדה עמידה.
בניית ממ"ד בבית משותף
הוספת ממ"ד בבניין משותף לא רק מגנה על הדיירים מפני מתקפת טילים, אלא גם מחזקת משמעותית את גוף הבניין ומגבירה את עמידותו מפני רעידות אדמה, גם כאשר רק אחד הדיירים בחר להוסיף לביתו ממ"ד, וגם כשהבנייה נעשית בבניין ישן שאינו עומד בתקני רעידות האדמה.
ניתן לבצע פרויקט מקיף להוספת חדרי מיגון לכל דירה בבניין, או להקים חדר ממוגן רק בדירה מסוימת. גם במקרה זה ניתן להרחיב את הדירות באמצעות החדר הנוסף, אך במקרים בהם רק באחת מהדירות נבנה המיגון, בנייתו כחדר חיצוני עלולה להיות מסובכת כיוון שמשקל החדר כבד משמעותית מכל חדר אחר, ויש לתכנן זאת עם אנשי המקצוע והמהנדסים המתאימים.
ברוב המקרים, האופציה שמתאפשרת ומעניקה פתרון נוח, מהיר וכלכלי שיתקבל על השכנים הוא הפיכת אחד החדרים הקיימים לממ"ד באמצעות ציפויו בפלדה עוצמתית.
התנגדות שכנים לבניית ממ"ד
בבתים משותפים דוגמת בניינים, ישנו צורך בהסכמתם של לפחות 60% מהשכנים לבנית חדר מוגן. במידה והמתנגדים הם מיעוט- עדיין תותר הבנייה, אך במקרים בהם הרוב הגורף מתנגדים לבנייה, מומלץ לדון עימם על חלופות אפשריות או לשנות את התוכנית, כמו למשל לבחור במיגון חדר קיים.
כמה עולה להוסיף ממ"ד לבית?
המחירים משתנים בהתאם לסוג הממ"ד וגודלו:
סוג | מחיר |
בניית ממ"ד מבטון | 140,000-200,000 ₪ |
בניית ממ"ד קומפלט כולל היתר (מהנדס קונסטרוקטור, תכנון אדריכלי ומדידות) | 155,000-215,000 ₪ |
בניית ממ"ד ללא היתר
עבודת בנייה המרחיבה את גבולות הבית, דורשת שבירת קירות או בניית קירות חדשים- מחויבת בהיתר בנייה. עם זאת, כאשר מקימים ממ"ד בחדר קיים, לא נדרש כל היתר בנייה, מכיוון שלא נעשה שינוי של ממש בבית מלבן מיגון חדר מסוים בפלדה.